Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.
Tel.: 54/451-102; OM azonosító: 203030; Telephely kód: 031
E-mail: iskola@kfg.sulinet.hu
B hét
2018. május 22. kedd
Júlia, Rita

„Az a közösség képes nagy tettekre, kivételes időkben különleges cselekedetekre, ahol a jó ügyek mindig megtalálják a maguk jó embereit, ahol a vágyak nem maradnak mindig vágyak, mert vannak, akik merik vállalni azok valóra váltását.”
( László Vilmos Csongor)

Kedves Olvasó!

Szeretettel köszöntöm tagintézményünk honlapján. Olyan közérdekű, hasznos információkkal ismerkedhet meg, amelyek segítségével betekintést nyerhet iskolánk életébe. Megmutatjuk, milyen képzéseket folytatunk, milyen lehetőségek közül választhatnak a hozzánk érkező tanulók. A színes diákélet apró mozzanatait is felvillantjuk.
2015. július 1-je óta a Berettyóújfalui Szakképzés Centrum tagintézményeként működünk, de megtarthattuk képzési típusainkat: gimnázium, szakgimnázium és szakközépiskola. Arculatunk megőrzése fontos cél maradt a fenntartóváltást követően is. A járásszékhelyként is funkcionáló város egyetlen középiskolájaként 41 településről tudunk tanulókat beiskolázni. Elkötelezettek vagyunk a korszerű, versenyképes tudást biztosító iskolai szellem erősítésében. Arra törekszünk, hogy diákjaink továbbtanulóként, illetve a munka világába  kikerülve is meg tudják állni helyüket. Hiszünk a közösségi összefogás és összetartozás erejében.

„ A gyermek a legtökéletesebb teremtmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét. A gyermek lelke lágy viaszhoz vagy fehér papírhoz hasonló, ahová magának a gyermeknek kell belevésni a képzeteket.”
 / Maria Montessori/


Petőné Papp Margit
tagintézmény-vezető

Amennyiben a felvételi eljárással szemben jogorvoslatot kíván a szülő benyújtani, azt kizárólag a mellékelt dokumentum kitöltésével teheti meg.
2018. április 27-én a nagyszünetben tartottuk hagyományos tavaszköszöntő ünnepségünket. A rövid verses-zenés műsor mellett sor került az emlékfa állításra is. Az iskola utcafrontján egy juharcsemetét ültettünk el a végzősök tiszteletére, melyet az ERTI-től kaptunk.
Tóth Viktória 12.e osztályos tanuló a "Szép Magyar Beszéd" Kazinczy-verseny Győrben megrendezett országos döntőjében példamutatóan szép magyar beszédéért Kazinczy-emlékéremben részesült. Felkészítő tanár Kissné Csőke Katalin. Gratulálunk a tanulónak és felkészítő tanárának.
2018. április 20-án rendezték meg a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában a VI. Mechwart Lego Robot Kupát. Iskolánkból, Papp Ákos Botond 9.a és Szabó László 9.c osztályos tanulók a húsz induló általános és középiskolás csapat mezőnyében a harmadik helyezést érték el. Felkészítő tanáraik: Gali Zoltán, Schubert László. Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak.
A II. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny döntőjén, melyet Körmenden, a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban rendeztek 2018. március 23-24-én, iskolánk csapata 3. helyezett lett, a 20 versenyző csapat között.
A Föld napját minden évben április 22-én ünnepeljük.
Minden tanár pedagógiai és szakmai pályafutásának egyik kiemelkedő eredménye lehet, ha tanítványa részt vesz és eredményt ér el egy versenyen. A 2017/2018-as tanévben iskolánk 12. évfolyamos Szociális szakmacsoportos tanulói az Ágazati és Ágazaton kívüli Szakmai Érettségi tárgyak Versenyén (ÁSZÉV) összemérték tudásukat az ország összes Szociális szakmacsoportos tanulójával.
A rendezvényen készült képek megtekinthetőek galériánkban .
2018. április 13-án megrendezésre került intézményünk Árpád úti tanműhelyében a Szakmák éjszakája elnevezésű program. Az eseményen készült képek megtekinthetőek galériánkban .