Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.
Tel.: 54/451-102; OM azonosító: 203030; Telephely kód: 031
E-mail: iskola@kfg.sulinet.hu
A hét
2019. október 17. csütörtök
Hedvig, Hédi

„Az a közösség képes nagy tettekre, kivételes időkben különleges cselekedetekre, ahol a jó ügyek mindig megtalálják a maguk jó embereit, ahol a vágyak nem maradnak mindig vágyak, mert vannak, akik merik vállalni azok valóra váltását.”
( László Vilmos Csongor)

Kedves Olvasó!

Szeretettel köszöntöm tagintézményünk honlapján. Olyan közérdekű, hasznos információkkal ismerkedhet meg, amelyek segítségével betekintést nyerhet iskolánk életébe. Megmutatjuk, milyen képzéseket folytatunk, milyen lehetőségek közül választhatnak a hozzánk érkező tanulók. A színes diákélet apró mozzanatait is felvillantjuk.
2015. július 1-je óta a Berettyóújfalui Szakképzés Centrum tagintézményeként működünk, de megtarthattuk képzési típusainkat: gimnázium, szakgimnázium és szakközépiskola. Arculatunk megőrzése fontos cél maradt a fenntartóváltást követően is. A járásszékhelyként is funkcionáló város egyetlen középiskolájaként 41 településről tudunk tanulókat beiskolázni. Elkötelezettek vagyunk a korszerű, versenyképes tudást biztosító iskolai szellem erősítésében. Arra törekszünk, hogy diákjaink továbbtanulóként, illetve a munka világába  kikerülve is meg tudják állni helyüket. Hiszünk a közösségi összefogás és összetartozás erejében.

„ A gyermek a legtökéletesebb teremtmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét. A gyermek lelke lágy viaszhoz vagy fehér papírhoz hasonló, ahová magának a gyermeknek kell belevésni a képzeteket.”
 / Maria Montessori/


Ferenczik György
megbízott tagintézmény-vezető

Elkészült iskolánkat bemutató film. 

2019. október 08-án az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjén vettünk részt, Debrecenben. Iskolánkat kettő csapat képviselte.
„Múlt hét csütörtökön az osztályunkkal ellátogattunk a helyi gimnáziumba.
Ütöttek, vágtak, rúgtak, lőttek, helyszíneltek és mentettek
Hagyományainkhoz híven 2019.október 5-én dekorációval és rádiós műsorral emlékeztünk meg az aradi vértanúkra.
A Karacsos Öregdiákok Egyesülete a mai naptól emlékfallal emlekezik meg a nyáron elhunyt Bodnár Sándor tanár úrról.
A rendezvényen készült képek megtekinthetőek galériánkban .
Az ismert sláger refrénje is lehetett volna a jelmondata az idei Karacs Jótékonysági Bálnak, amelynek célja most is a tehetséges diákok támogatása és az iskolai környezet szebbé, komfortosabbá tétele volt az iskola alapítványához befolyó összegből.
Fenntartónk a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum beruházásainak köszönhetően, az Árpád úti tanműhelyünkben megtörtént a SFM-760 típusú CNC megmunkáló központ, és a 3 darab Miniturn CNC esztergagép beüzemelése és műszaki átadása. A 2 darab REHM típusú védőgázas ívhegesztő, illetve az 1 darab AWI + bevont elektródás hegesztő berendezés már korábban megérkezett. Rövidesen érkezik még egy darab CNC plazmavágó, és egy darab szalagfűrész is. Ezeket a nagyon korszerű, és a termelőszférában is versenyképes eszközöket már használhatják tanulóink szakmai ismereteik elsajátítása során, a gyakorlatban is.
Az őszi szünet előtt pár nappal minden évben a borzongásé, a vérfagyasztó jelmezeké és a zavarba ejtő angol nyelvű kérdéseké az egyik délután a Karacs aulájában a Halloween jegyében.