Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.
Tel.: 54/451-102; OM azonosító: 203030; Telephely kód: 031
E-mail: iskola@kfg.sulinet.hu
A hét
2017. december 11. hétfő
Árpád

„Az a közösség képes nagy tettekre, kivételes időkben különleges cselekedetekre, ahol a jó ügyek mindig megtalálják a maguk jó embereit, ahol a vágyak nem maradnak mindig vágyak, mert vannak, akik merik vállalni azok valóra váltását.”
( László Vilmos Csongor)

Kedves Olvasó!

Szeretettel köszöntöm tagintézményünk honlapján. Olyan közérdekű, hasznos információkkal ismerkedhet meg, amelyek segítségével betekintést nyerhet iskolánk életébe. Megmutatjuk, milyen képzéseket folytatunk, milyen lehetőségek közül választhatnak a hozzánk érkező tanulók. A színes diákélet apró mozzanatait is felvillantjuk.
2015. július 1-je óta a Berettyóújfalui Szakképzés Centrum tagintézményeként működünk, de megtarthattuk képzési típusainkat: gimnázium, szakgimnázium és szakközépiskola. Arculatunk megőrzése fontos cél maradt a fenntartóváltást követően is. A járásszékhelyként is funkcionáló város egyetlen középiskolájaként 41 településről tudunk tanulókat beiskolázni. Elkötelezettek vagyunk a korszerű, versenyképes tudást biztosító iskolai szellem erősítésében. Arra törekszünk, hogy diákjaink továbbtanulóként, illetve a munka világába  kikerülve is meg tudják állni helyüket. Hiszünk a közösségi összefogás és összetartozás erejében.

„ A gyermek a legtökéletesebb teremtmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét. A gyermek lelke lágy viaszhoz vagy fehér papírhoz hasonló, ahová magának a gyermeknek kell belevésni a képzeteket.”
 / Maria Montessori/


Petőné Papp Margit
tagintézmény-vezető

Péntekenként 15 órától 16:45-ig előkészítő foglalkozásokat tartunk nyolcadikos tanulóknak magyarból és matematikából. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ma a DÖK szervezésében megünnepeltük a Mikulás-napot.
2017. november 29-én, a Pénziránytű Iskolahálózat workshop-ján adták át első alkalommal a „Kiemelt Pénziránytű Iskola” címet, melyet iskolánk is elnyert.
Iskolánkban 2017. november 11-én tartottuk a végzősök szalagtűző ünnepségét.
Iskolánkban 2017. november 14-én, kedden és 15-én, szerdán rendeztük meg hagyományainkhoz híven a nyitott kapuk napja rendezvényünket, melyet közel kétszáz diák, valamint az őket kísérő szülők és pedagógusok tisztelték meg a jelenlétükkel. Reméljük hogy a pályaválasztást illetően a bizonytalanoknak tudtunk segítséget nyújtani a döntésben. A rendezvényen készült képek megtekinthetők galériánkban .
Diákönkormányzatunk új pályázatot hirdet: Legyél te a Karacs indulójának büszke alkotója!
2017. október 25-én intézényünk kiállított a "mi a pálya" Műszaki Pályaválasztó Fesztiválon.
2017 . október 18. és 2017 . október 19.-én 10:00-tól 15:00-ig került megrendezésre a Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpontban a Szelet a Vitorlába ! Pályaválasztási Kiállítás.
2017. október 20-án iskolánk hagyományaihoz híven megemlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharcról. Az ünnepi műsort a 9. évfolyamos gimnáziumi tanulók adták, ezzel fognak fellépni a városi ünnepségen is október 23-án. Az ünnepi dekorációról, koszorúzásról és az ünnepi műsorról készült képeket láthatnak galériánkban .