Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.
Tel.: 54/451-102; OM azonosító: 203030; Telephely kód: 031
E-mail: iskola@kfg.sulinet.hu
B hét
2018. november 19. hétfő
Erzsébet, Zsóka, Liza

„Az a közösség képes nagy tettekre, kivételes időkben különleges cselekedetekre, ahol a jó ügyek mindig megtalálják a maguk jó embereit, ahol a vágyak nem maradnak mindig vágyak, mert vannak, akik merik vállalni azok valóra váltását.”
( László Vilmos Csongor)

Kedves Olvasó!

Szeretettel köszöntöm tagintézményünk honlapján. Olyan közérdekű, hasznos információkkal ismerkedhet meg, amelyek segítségével betekintést nyerhet iskolánk életébe. Megmutatjuk, milyen képzéseket folytatunk, milyen lehetőségek közül választhatnak a hozzánk érkező tanulók. A színes diákélet apró mozzanatait is felvillantjuk.
2015. július 1-je óta a Berettyóújfalui Szakképzés Centrum tagintézményeként működünk, de megtarthattuk képzési típusainkat: gimnázium, szakgimnázium és szakközépiskola. Arculatunk megőrzése fontos cél maradt a fenntartóváltást követően is. A járásszékhelyként is funkcionáló város egyetlen középiskolájaként 41 településről tudunk tanulókat beiskolázni. Elkötelezettek vagyunk a korszerű, versenyképes tudást biztosító iskolai szellem erősítésében. Arra törekszünk, hogy diákjaink továbbtanulóként, illetve a munka világába  kikerülve is meg tudják állni helyüket. Hiszünk a közösségi összefogás és összetartozás erejében.

„ A gyermek a legtökéletesebb teremtmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét. A gyermek lelke lágy viaszhoz vagy fehér papírhoz hasonló, ahová magának a gyermeknek kell belevésni a képzeteket.”
 / Maria Montessori/


Petőné Papp Margit
tagintézmény-vezető

Elkészült iskolánkat bemutató film. 

Az őszi szünet előtt pár nappal minden évben a borzongásé, a vérfagyasztó jelmezeké és a zavarba ejtő angol nyelvű kérdéseké az egyik délután a Karacs aulájában a Halloween jegyében.
2018. november 20. kedd és 21. szerda Részletes program:
A rendezvény meghívóját és részletes programját megtalálják a mellékletben.
Iskolánk 2018. március 7-én Regisztrált Tehetségpontból Akkreditált Kiváló Tehetségponttá vált.
A katonaság, a tűzoltóság, a rendőrség és általában a rendészeti szakmák mindig nagy népszerűségnek örvendtek a fiúk körében, ám manapság egyre több lány is kipróbálja állóképességét, erejét, kitartását ezeken a területeken.
2018. október 02-án az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjén vettünk részt, Debrecenben. Iskolánkat kettő csapat képviselte.
Hagyományainkhoz híven, iskolánk tanulói megkoszorúzták a városi emlékművet, valamint a városi Művelődési ház színháztermében megtekintették a 10.b osztály által készített ünnepi műsort.
2018. november 14-én megrendezésre kerül az Európia Szakképzési Hét keretén belül Hajdúszoboszlón, a BSzC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában (Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 44.) a SzakmaTúra- Centrumban a jövőd elnevezésű program. A programra való jelentkezés a https://goo.gl/forms/pkqkZhbfGpMCMZVi2 oldalon lehetséges.
2018. november 10-én tartjuk Szalagtűző ünnepségünket. A részletekről hamarosan olvashatnak honlapunkon.