Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.
Tel.: 54/451-102; OM azonosító: 203030; Telephely kód: 031
E-mail: iskola@kfg.sulinet.hu
A hét
2018. október 16. kedd
Gál, Aurélia

„Az a közösség képes nagy tettekre, kivételes időkben különleges cselekedetekre, ahol a jó ügyek mindig megtalálják a maguk jó embereit, ahol a vágyak nem maradnak mindig vágyak, mert vannak, akik merik vállalni azok valóra váltását.”
( László Vilmos Csongor)

Kedves Olvasó!

Szeretettel köszöntöm tagintézményünk honlapján. Olyan közérdekű, hasznos információkkal ismerkedhet meg, amelyek segítségével betekintést nyerhet iskolánk életébe. Megmutatjuk, milyen képzéseket folytatunk, milyen lehetőségek közül választhatnak a hozzánk érkező tanulók. A színes diákélet apró mozzanatait is felvillantjuk.
2015. július 1-je óta a Berettyóújfalui Szakképzés Centrum tagintézményeként működünk, de megtarthattuk képzési típusainkat: gimnázium, szakgimnázium és szakközépiskola. Arculatunk megőrzése fontos cél maradt a fenntartóváltást követően is. A járásszékhelyként is funkcionáló város egyetlen középiskolájaként 41 településről tudunk tanulókat beiskolázni. Elkötelezettek vagyunk a korszerű, versenyképes tudást biztosító iskolai szellem erősítésében. Arra törekszünk, hogy diákjaink továbbtanulóként, illetve a munka világába  kikerülve is meg tudják állni helyüket. Hiszünk a közösségi összefogás és összetartozás erejében.

„ A gyermek a legtökéletesebb teremtmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét. A gyermek lelke lágy viaszhoz vagy fehér papírhoz hasonló, ahová magának a gyermeknek kell belevésni a képzeteket.”
 / Maria Montessori/


Petőné Papp Margit
tagintézmény-vezető

2018. november 14-én megrendezésre kerül az Európia Szakképzési Hét keretén belül Hajdúszoboszlón, a BSzC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában (Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 44.) a SzakmaTúra- Centrumban a jövőd elnevezésű program. A programra való jelentkezés a https://goo.gl/forms/pkqkZhbfGpMCMZVi2 oldalon lehetséges.
2018. november 10-én tartjuk Szalagtűző ünnepségünket. A részletekről hamarosan olvashatnak honlapunkon.
2018. november 13-14-én intézményünkben ismét megrendezésre kerül a hagyományos Nyitott kapuk napja. A részletes programról honlapunkon és Facebook oldalunkon tájékozódhatnak az érdeklődők.
Első tanítási nap 2018. szeptember 3-án lesz. Ezen a napon 8 órától 4 osztályfőnöki óra lesz megtartva, a második órában az ünnepélyes tanévnyitóra kerül sor, valamint a tankönyvosztás is ezen a napon lesz.
A 11. és 13. évfolyamra a beiratkozás időpontja 2018. július 25. 8:00-12:00. Helye: tagintézményünk Gagarin úti épülete.
Minden kedves diákunknak és kollégának kellemes nyári pihenést kívánunk!
A tíz évfolyamra épülő nappali, illetve esti képzésekhez kapcsolódó jelentkezési lapot megtalálják a mellékletben. Kizárólag ezen a lapon beadott jelentkezést van módunkban elfogadni!