Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.
Tel.: 54/451-102; OM azonosító: 203030; Telephely kód: 031
E-mail: iskola@kfg.sulinet.hu
A hét
2018. december 11. kedd
Árpád

2018. október 17-én 15 órától került sor az idei tanév Diákközgyűlésére, melyen - többek között - elnökválasztást is tartott a Diákönkormányzat. A jelenlévők egyhangúlag bizalmat szavaztak Nagy Ivett Vivien 10.b osztályos tanulónak, így mostantól ő az iskola diákérdekeinek legfőbb képviselője, hozzá fordulhattok javaslataitokkal, ötleteitekkel.

Hadd mutatkozzon be egy pár sorban ő is:

"Üdvözlök mindenkit!
Nagy Ivett Viviennek hívnak, de általában csak Vivinek szólítanak. Jelenleg tizedikes vagyok az iskolánkban. Múlt évben még csak osztályképviselőként vettem részt a DÖK munkájában, kisebb-nagyobb segítségként. Figyeltem a programok mögötti szervezéseket, magának a DÖK-nek a munkásságát, mert akkor még minden új volt nekem. Ebben az évben döntöttem úgy, hogy indulok az elnökválasztáson. Köszönöm Szilágyi Adriennek az előttem végzett munkásságát és minimum ilyen sikert szeretnék elérni az előttem álló időszakban én is! Igyekszem majd iskolánk hírnevét öregbíteni, programjait színesebbé és élvezhetőbbé tenni, a diákközösség életét felpezsdíteni. Várom a DÖK által szervezett eseményeket, amibe majd maximálisan beleadhatok mindent!"

 

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon (tanítás helyett) Diákönkormányzati Napot szervezünk. Ízelítő a tervezett programokból:

2018. október 17-én 15 órai kezdettel Diákközgyűlés lesz a Gagarin úti épület aulájában.

2018. március 8-án a Diákönkormányzat lelkes tagjai reggel egy-egy kedves ajándékkal köszöntötték az iskolába érkező hölgyeket, lányokat. Az ajándékok kiosztásában szerepet vállalt Daróczi Sándor 9.b és Szabó Máté László 10.b osztályos tanuló. Képek megtekinthetők a galériában.

2018. október 8-án megrendezésre kerül a kilencedikesek avatása.

2017. október 27-én a Debreceni Egyetemen kezdődött a Bihari Múzeum "IKSZ - Történetek a bőröndből" mintaprojektje, amelyben iskolánk nyolc tanulója is részt vett.

Az idei tanévet is kezdjük egy közös szalonnasütéssel a gimnázium udvarán!

A Diákönkormányzat idén is szeretné támogatni a szerelmesek egymásra találását.

A tanév utolsó csütörtökén meghívást katunk a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület által szervezett Nyári Ifjúsági Fesztiválra. A több városban is megrendezésre kerülő program Püspökladányban az Ifiházban volt, melyre az intézményünkből a 10.a osztály és a 10.E osztály tanulói látogattak el. Az Erasmus+ program bemutatásán túl volt kézműveskedés, testfestés, társasjátékok, valamint Xbox 360. Képek megtekinthetők a galériában.

2017. december 6-án iskolánkba is megérkezett a Mikulás, ráadásul mindjárt két példányban. Mind a Gagarin úti, mind a Bajcsy úti épület bejáratánál egy-egy szaloncukorral köszöntötték az időben érkezőket a DÖK Mikulásai és krampuszai. Az ünneplést megelőző napon zömében 9.a és 10.b osztályos lelkes tanulók szorgos kezei feldíszítették a Gagarin úti épület bejáratánál lévő hirdetőfalat, hogy méltó módon várjuk a Mikulás érkezését. A készülődésről és a jeles napról készült fotók a galériában megtekinthetők. Képek

Foci:

  1. helyezett: 12.c (1. csapat)
  2. helyezett: 10.c
  3. helyezett: 12.d

Hogy mi is az a Diákönkormányzat? Mi vagyunk, mindannyian, a tanulók, akik egy kicsit többet szeretnénk tenni azért, hogy az iskola olyan legyen, amilyennek látni akarjuk. Egyrészt mi vagyunk az a szervezet, amely a diákok jogait és érdekeit képviseli. Másrészt viszont folyton-folyvást azon dolgozunk, hogy a diákok szívesen töltsék el idejüket az iskolában.