Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.
Tel.: 54/451-102; OM azonosító: 203030; Telephely kód: 031
E-mail: iskola@kfg.sulinet.hu
A hét
2019. október 17. csütörtök
Hedvig, Hédi

2019. október 16-án 14:30-tól rendezzük az évi rendes Diákközgyűlést, melyre minden osztályból három képviselőt várunk. Gyertek el, hiszen évente ez az egyetlen ilyen alkalom van!

Az idei tanévet is kezdjük egy közös szalonnasütéssel a gimnázium udvarán!

  1. október 7-én 17 órától megrendezésre került a hagyományos elsősavató, melyet 21 óráig sulibuli követett. A rendezvényen a résztvevő kilencedikes osztályok legbátrabb tanulóinak vicces feladatokat kellett végrehajtani. Az avatást eskütétel zárta. A rendezvényen 122 diákunk vett részt (67-en kilencedikesek), ebből 22 tanuló szervezési feladatokat látott el.

Az avatáson a következő eredmény született:

  1. helyezett: 9.a
  2. helyezett: 9.b
  3. helyezett: 9.c

Gratulálunk minden résztvevőnek!

A tanév utolsó csütörtökén meghívást katunk a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület által szervezett Nyári Ifjúsági Fesztiválra. A több városban is megrendezésre kerülő program Püspökladányban az Ifiházban volt, melyre az intézményünkből a 10.a osztály és a 10.E osztály tanulói látogattak el. Az Erasmus+ program bemutatásán túl volt kézműveskedés, testfestés, társasjátékok, valamint Xbox 360. Képek megtekinthetők a galériában.

Főzőverseny:

               Chilis bab kategória győztese:     10.c

               Paprikás krumpli kategória győztese: 9.c

               Grill kategória „legjobb hús” győztese: 11.b

               Grill kategória „legjobb krumpli” győztese: 11.F

               Grill kategória „legjobb saláta” győztese: 10.b

               Slambuc kategória győztese: 11.G

Foci:

  1. helyezett: 12.c (1. csapat)
  2. helyezett: 10.c
  3. helyezett: 12.d

2019. április 17-én újra lesz Diákönkormányzati Nap. Ízelítő a tervezett programokból:

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon (tanítás helyett) Diákönkormányzati Napot szervezünk. Ízelítő a tervezett programokból:

A szerelmesek egymásra találásához ebben az évben is megadjuk Cupidonak a kellő segítséget. A Gagarin úti és a Bajcsy úti épület portáján elhelyezett ládákba dobhatjátok az egymásnak szánt üzeneteket <3

 

2018. március 8-án a Diákönkormányzat lelkes tagjai reggel egy-egy kedves ajándékkal köszöntötték az iskolába érkező hölgyeket, lányokat. Az ajándékok kiosztásában szerepet vállalt Daróczi Sándor 9.b és Szabó Máté László 10.b osztályos tanuló. Képek megtekinthetők a galériában.

2018. december 4-én 14:00 órakor Debrecenben is megrendezték a Megyei Diákparlamentet, ahol sor került a megyei küldöttek megválasztására. Ezen a programon Nagy Ivett Vivien, a diákönkormányzat elnöke, és Szabóné Nagy Ildikó, a diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus vett részt.

2019. január 29-én a Dök elnökkel és három diákönkormányzati taggal (Faur Zoltán, Nagy Ádám és Sallak Barbara 11.c osztályos tanulók) képviseltettük iskolánk diákönkormányzatát a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetségének félévnyitó közgyűlésén Debrecenben. A rendezvény során a résztvevőknek lehetőségük volt meghallgatni egy diákjogokról szóló előadást, valamint tapasztalatokat cserélni, ismerkedni a többi iskolai diákönkormányzat munkájával. A délelőtt 9:00-től délután 16:00-ig tartó program rendkívül hasznos ismeretekkel szolgált a jelenlévők számára.

2017. október 27-én a Debreceni Egyetemen kezdődött a Bihari Múzeum "IKSZ - Történetek a bőröndből" mintaprojektje, amelyben iskolánk nyolc tanulója is részt vett.

2018. október 17-én 15 órától került sor az idei tanév Diákközgyűlésére, melyen - többek között - elnökválasztást is tartott a Diákönkormányzat. A jelenlévők egyhangúlag bizalmat szavaztak Nagy Ivett Vivien 10.b osztályos tanulónak, így mostantól ő az iskola diákérdekeinek legfőbb képviselője, hozzá fordulhattok javaslataitokkal, ötleteitekkel.

Hadd mutatkozzon be egy pár sorban ő is:

"Üdvözlök mindenkit!
Nagy Ivett Viviennek hívnak, de általában csak Vivinek szólítanak. Jelenleg tizedikes vagyok az iskolánkban. Múlt évben még csak osztályképviselőként vettem részt a DÖK munkájában, kisebb-nagyobb segítségként. Figyeltem a programok mögötti szervezéseket, magának a DÖK-nek a munkásságát, mert akkor még minden új volt nekem. Ebben az évben döntöttem úgy, hogy indulok az elnökválasztáson. Köszönöm Szilágyi Adriennek az előttem végzett munkásságát és minimum ilyen sikert szeretnék elérni az előttem álló időszakban én is! Igyekszem majd iskolánk hírnevét öregbíteni, programjait színesebbé és élvezhetőbbé tenni, a diákközösség életét felpezsdíteni. Várom a DÖK által szervezett eseményeket, amibe majd maximálisan beleadhatok mindent!"

 

A Diákönkormányzat idén is szeretné támogatni a szerelmesek egymásra találását.

2018. október 17-én 15 órai kezdettel Diákközgyűlés lesz a Gagarin úti épület aulájában.

2017. december 6-án iskolánkba is megérkezett a Mikulás, ráadásul mindjárt két példányban. Mind a Gagarin úti, mind a Bajcsy úti épület bejáratánál egy-egy szaloncukorral köszöntötték az időben érkezőket a DÖK Mikulásai és krampuszai. Az ünneplést megelőző napon zömében 9.a és 10.b osztályos lelkes tanulók szorgos kezei feldíszítették a Gagarin úti épület bejáratánál lévő hirdetőfalat, hogy méltó módon várjuk a Mikulás érkezését. A készülődésről és a jeles napról készült fotók a galériában megtekinthetők. Képek

2018. október 8-án megrendezésre kerül a kilencedikesek avatása.

Hogy mi is az a Diákönkormányzat? Mi vagyunk, mindannyian, a tanulók, akik egy kicsit többet szeretnénk tenni azért, hogy az iskola olyan legyen, amilyennek látni akarjuk. Egyrészt mi vagyunk az a szervezet, amely a diákok jogait és érdekeit képviseli. Másrészt viszont folyton-folyvást azon dolgozunk, hogy a diákok szívesen töltsék el idejüket az iskolában.