Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.
Tel.: 54/451-102; OM azonosító: 203030; Telephely kód: 031
E-mail: iskola@kfg.sulinet.hu
A hét
2018. október 16. kedd
Gál, Aurélia

2018. november 14-én megrendezésre kerül az Európia Szakképzési Hét keretén belül Hajdúszoboszlón, a BSzC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában (Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 44.) a SzakmaTúra- Centrumban a jövőd elnevezésű program. A programra való jelentkezés a https://goo.gl/forms/pkqkZhbfGpMCMZVi2 oldalon lehetséges.

2018. november 10-én tartjuk Szalagtűző ünnepségünket. 

A részletekről hamarosan olvashatnak honlapunkon.

2018. november 13-14-én intézményünkben ismét megrendezésre kerül a hagyományos Nyitott kapuk napja.

A részletes programról honlapunkon és Facebook oldalunkon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Első tanítási nap 2018. szeptember 3-án lesz. 
Ezen a napon 8 órától 4 osztályfőnöki óra lesz megtartva, a második órában az ünnepélyes tanévnyitóra kerül sor, valamint a tankönyvosztás is ezen a napon lesz.

A 11. és 13. évfolyamra a beiratkozás időpontja 2018. július 25. 8:00-12:00.

Helye: tagintézményünk Gagarin úti épülete.

Minden kedves diákunknak és kollégának kellemes nyári pihenést kívánunk!

 

A tíz évfolyamra épülő nappali, illetve esti képzésekhez kapcsolódó jelentkezési lapot megtalálják a mellékletben. Kizárólag ezen a lapon beadott jelentkezést van módunkban elfogadni!

 

Tóth Viktória 12.e osztályos tanuló a "Szép Magyar Beszéd" Kazinczy-verseny Győrben megrendezett országos döntőjében példamutatóan szép magyar beszédéért Kazinczy-emlékéremben részesült. Felkészítő tanár Kissné Csőke Katalin. Gratulálunk a tanulónak és felkészítő tanárának.

2018. április 20-án rendezték meg a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában a VI. Mechwart Lego Robot Kupát. Iskolánkból, Papp Ákos Botond 9.a és Szabó László 9.c osztályos tanulók a húsz induló általános és középiskolás csapat mezőnyében a harmadik helyezést érték el. Felkészítő tanáraik: Gali Zoltán, Schubert László. Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak.

Minden tanár pedagógiai és szakmai pályafutásának egyik kiemelkedő eredménye lehet, ha tanítványa részt vesz és eredményt ér el egy versenyen.

A 2017/2018-as tanévben iskolánk 12. évfolyamos Szociális szakmacsoportos tanulói az Ágazati és Ágazaton kívüli Szakmai Érettségi tárgyak Versenyén (ÁSZÉV) összemérték tudásukat az ország összes Szociális szakmacsoportos tanulójával.

A rendezvényen készült képek megtekinthetőek galériánkban.

2018. április 13-án megrendezésre került intézményünk Árpád úti tanműhelyében a Szakmák éjszakája elnevezésű program.

Az eseményen készült képek megtekinthetőek galériánkban.

2018. március 26-án rendezte meg a BSZC Arany János Gimnáziuma, Egészségügyi és Közgazdasági Szakgimnáziuma Berettyóújfaluban az Arany János szavalóversenyt, melyen iskolánkat 6 tanuló képviselte:

 

Az Oktatási Hivatal által kiírt Hajdú-Bihar Megyei Képzőművészeti Verseny második fordulójának eredménye, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum, Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által delegált tanulók körében.

A II. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny döntőjén, melyet Körmenden, a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban rendeztek 2018. március 23-24-én, iskolánk csapata 3. helyezett lett, a 20 versenyző csapat között.

Iskolánk 2018. március 7-én Regisztrált Tehetségpontból Akkreditált Kiváló Tehetségponttá vált.

A "Szép Magyar Beszéd" verseny megyei fordulóján (február 28-án) tagintézményünk mindkét tanulója bejutott az országos döntőbe:

a gimnáziumi kategóriában  Rácz Vivien Zsuzsa 12. a, a szakgimnáziumi kategóriában Tóth Viktória 12. e osztályos tanuló.

Intézményünkben 2018. március 7-én Pénzügyi témanap kerül megrendezésre.

Kedves látogatóink!


Segítségüket kérnénk idegen nyelvi készségek fejlesztésére irányuló pályázat előkészítéséhez. Kérnénk, hogy ha tehetik töltsék ki anonim kérdőívünket a https://goo.gl/forms/bpcFMYkDzydpPUNC2 lapon! 


Köszönjük.

A BSzC Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának csapata harmadik helyezést ért el a megyei selejtezőn.

A mérkőzéseken készült képek megtekinthetők galériánkban.

Iskolánk is csatlakozott a karácsonyi akcióhoz. Jó szívvel gyűjtöttük az ajándékokat.

2017. november 29-én, a Pénziránytű Iskolahálózat workshop-ján adták át első alkalommal a „Kiemelt Pénziránytű Iskola” címet, melyet iskolánk is elnyert.

Diákönkormányzatunk új pályázatot hirdet:

Legyél te a Karacs indulójának büszke alkotója!

2017. október 25-én intézényünk kiállított a "mi a pálya" Műszaki Pályaválasztó Fesztiválon.

2017. október 18. és 2017. október 19.-én 10:00-tól 15:00-ig került megrendezésre a Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpontban a Szelet a Vitorlába! Pályaválasztási Kiállítás.

Megjelent az általános iskolásoknak szóló, a 2018/2019-es tanév beiskolázásával kapcsolatos pályaválasztási tájékoztató kiadványunk.

Letölthető a mellékletből.

Kollégáink 2017.09.06-án betakarították iskolánk 15 ha napraforgóját.

Iskolánk, a BSZC Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a környező általános iskolák tanulói számára informatika versenyt és szakmai délutánt szervez.

 

2017. szeptember 20-án 15 órától került megrendezésre az évi rendes Diákközgyűlés a gimnáziumi épület aulájában.