Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.
Tel.: 54/451-102; OM azonosító: 203030; Telephely kód: 031
E-mail: iskola@kfg.sulinet.hu
A hét
2019. október 17. csütörtök
Hedvig, Hédi

 

2018. május 29-én az EFOP pályázat keretében a tanulók, mentoraik és a szakmai vezető a Debreceni Egyetemre látogat el. A pályázat címe: „Lépj előrébb az életben!” – a név tükrözi a célt.

2018. május 25-én a Családi nap című rendezvény is nagyon jól sikerült. A salátakészítő verseny, és a bográcsban elkészített slambuc, illetve paprikás krumpli virslivel jó időtöltésnek bizonyult.

2018. május 25-én a „Tehetségnap” programunk rendkívül jól sikerült. A hozzánk ellátogató Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatónője, igazgatóhelyettese és szaktanára a 15 diákkal együtt mindhárom telephelyünket megtekintette. Színvonalasnak, rendkívül jól szervezettnek ítélte a rendezvényt.

2018. május 19-én a Tour de Velencei tó hagyományos országúti kerékpárversenyen a 60 km-es távon teljes ladányi, „karacsos”, „bátorfis” siker született. Az U23-as kategóriában Tomka Boáz 10.a, Tomka Joel 12.b és Bagi László 11.d volt a sorrend. Tomka Boáz az abszolút versenyt is megnyerte a kb. 120 fős mezőnyben. Felkészítőjük: Dr. Tomka János. Gratulálunk a tanulóknak és edzőjüknek.

2018. május 19-20-21-én a Gyomaendrődön megrendezett XVIII. Magyar Mazsorett Bajnokságon Mile Flóra 9.b osztályos tanuló pom-pom senior trio kategóriában 1., pom-pom senior mini kategóriában 3. helyezést, pom-pom senior team kategóriában aranyminősítést kapott. Ugyanezen a versenyen Rácz Nikolett 9.b osztályos tanuló pom-pom senior mini kategóriában 3. helyezést, pom-pom senior team kategóriában aranyminősítést kapott. Felkészítő tanáruk Rontó-Tóth Irén. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanárnak.

A Nemzeti Színház által meghirdetett színháztörténeti vetélkedőn iskolánk csapata 3 fordulón nyújtott teljesítménye alapján a 146 nevezett csapatból bejutott az országos döntőbe. A verseny témája: Madách Imre és Arany János. A döntőn, mely 2018. június 8-án lesz a Nemzeti Színházban, hat csapat vesz részt, a mieink 3.-ként jutottak be (2 ponttal elmaradva az 1.-től). A csapat tagjai: Kiss Anna, Pál Rella, Szilágyi Adrienn 10.a és Erdei Anita 11.c osztályos tanulók. Felkészítő tanár: Nemesné Nagy Erika. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanárnak.

2018. május 4-én 17,00-tól került sor a hagyományos ballagási ünnepségünkre.

2018. május 3-án bolondballagásra, majd a szerenádra került sor.

2018. április 21-én tartottuk a tanulmányi versenyt. A gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulók 6 különböző versenyen mérhették össze tudásukat. A Farkasszigetben rendezett természettudományi akadályversenyen 120 tanuló 22 csapatban élvezte a feladatokat, a szép időt és a környezetet. A városismereti verseny keretében 76 tanuló 24 csapatban járta végig Püspökladány nevezetességeit. A magyar verseny 3 helyszínen rendezett forgószínpadszerű versenyén 25 tanuló 5 csapatban oldotta meg a játékos feladatokat. Az angol versenyen 14 tanuló 3 csapatot alkotva adott számot ismereteiről, talpraesettségéről. A német versenyen 19 tanuló próbálkozott a szöveg fordításával. Az informatika versenyen 14 induló oldott meg tesztfeladatokat, keresgélt a neten, és használta logikáját. Jó hangulatban telt a nap, szép emlékeket gyűjtött diák és tanár egyaránt.

2018. április 21-én szakközépiskolai tanulmányi versenyt is rendeztünk, melyen 122 tanuló vett részt. A tanulmányi versenydolgozatok megírására 120 perc állt rendelkezésre. A versenydolgozatok megírását követően drogprevenciós előadást hallhattak diákjaink.

2018. április 20-án Debrecenben rendezték meg a VI. Mechwart Lego Kupa robot programozási versenyt, iskolánk csapata 3. helyezett lett. A csapat tagjai: Papp Ákos Botond 9.a és Szabó László 9.c. Gratulálunk a tanulóknak és felkészítőiknek: Gali Zoltán és Schubert László tanároknak.

Tóth Viktória 12.e osztályos tanuló kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ezáltal iskolánk hírnevét öregbítette a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny Kárpát-medencei döntőjén. Teljesítményéért Kazinczy-emlékérmet kapott, ez a legmagasabb szintű elismerés a Kárpát-medencében, amit szép magyar beszédért kapni lehet. A verseny 2018. április 19-22-e között zajlott, Győrben a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Szabadon választott és kötelező szövegét is kiemelkedőnek tartott a zsűri: Dr. Szakonyi Károly Kossuth-díjas író, Dr. Kerekes Barnabás az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnöke. Felkészítő tanára: Kissné Csőke Katalin. Gratulálunk a tanulónak és felkészítő tanáruknak. Ugyanezen a versenyen iskolánk másik tanulója is képviselt bennünket: Rácz Vivien Zsuzsa 12.a osztályos tanuló, aki az írásbeli és szóbeli fordulóban is szépen teljesített. Felkészítő tanára: Kissné Csőke Katalin és Tódor Györgyné tanárnők. Gratulálunk a tanulónak és a felkészítő tanároknak.

Az ELC angol szövegértési országos versenyen Bogár Balázs 10.d osztályos tanuló 1. helyezést ért el (1066 versenyző közül). A verseny 2018. március 20-án iskolánkban volt megrendezve. Felkészítő tanára: Dancsi Éva. A két angol nyelvi verseny díjainak átadása későbbi időpontban iskolánkban lesz. Az 1. helyezésért egy tablet, a 3. helyezésért egy fejhallgató a jutalom. Gratulálunk a tanulónak és a felkészítő tanárnak.

2018. április 16-án emlékeztünk a holokauszt magyarországi áldozataira. A Gagarin úti épületben a dekorációt Nemes Sándorné és Papp Etelka, a Bajcsy úti épületben Hubay Tímea tanárnők készítették a 10.a osztályos tanulók közreműködésével. Köszönet munkájukért.

2018. április 23-27. között került megrendezésre a Fenntartható Fejlődés Témahét, amelyben iskolánk is részt vett.

2018. április 13-án a Szakmák Éjszakája programunk immár 3. alkalommal valósult meg sikeresen. Köszönet minden diáknak és kollégának a munkáért.

2018. április 13-án aláírásra került a BSZC és az Fém- és Műanyagfeldolgozó Kft. / FMF by Johnson Controls között az együttműködési megállapodás.

A 2018. április 16-ai véradáson szép számmal jelentek meg véradók, melyre méltán lehetünk büszkék.

Imre Dalma 12.a osztályos tanuló a Megyei Programozói Verseny döntőjében 2018. április 10-én, Debrecenben 12. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Gali Zoltán. Gratulálunk a tanulónak és a felkészítő tanárnak.

Az International FOX Competition angol szövegértési országos versenyen LIONS kategóriában Bogár Balázs 10.d osztályos tanuló 3. helyezést ért el 366 diák közül. Ugyanezen a versenyen Eagles kategóriában Szombathelyi Alexander 13.a osztályos tanuló 28. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Dancsi Éva. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanárnak.

2018. április 15-én a Balla Viktor kerékpáros emlékversenyen Nagyhegyesen az U19 korcsoportban Bagi László 11.d osztályos tanuló a 125 km-es kerékpártávon 12. helyezett lett. Ugyanezen a verseny Tomka Boáz 10.a osztályos tanuló a 2. helyen végzett. Gratulálunk a tanulóknak.

2018. április 14-én a Bocskaikertben (Debrecen) megrendezett kerékpáros Diákolimpia OB-n. Tomka Boáz 10.a osztályos tanuló összetett bajnoki címet szerzett az V. korcsoportban, miután megnyerte a mezőnyversenyt és második lett (1 másodperccel) az egyenkénti időfutam versenyben. Bagi László 11.d osztályos tanuló a VI. kcs.-ban a mezőnyben a 6., egyenkéntiben a 7. helyen ért célba. (Összetettben  vagy 6. vagy 7.). Tomka Joel 12.b osztályos tanuló ugyanitt 10. és 8. helyen zárt. Összetett eredménye is ezen helyezések valamelyike. Mindhárman "A", azaz igazolt versenyzői kategóriában versenyeztek. Gratulálunk a tanulóknak.

2018. április 9-10-én, Szolnokon került megrendezésre az Ágazati és ágazaton kívüli érettségi vizsgatárgyak országos versenye (ÁSZÉV), ahova az elődöntőből, iskolánkból 3 tanuló jutott tovább, mindhárman a szociális ismeretek érettségi tárgyból mérték össze tudásukat. A tanulók szép eredményt értek el. Balogh Fruzsina 12.e 2. helyezést, Tóth Viktória 12.e 4. helyezést és Oláh Valéria 12.e 5. helyezést értek el. A tanulók 100 plusz pontot kapnak a felsőoktatási felvételi eljárás során. Balogh Fruzsina ünnepélyes díjátadó keretében tárgy- és pénzjutalomban is részesült. Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak: Bankus Ella és Csendes Julianna kolléganőknek.

2018. április 5-én a Diószegi Sámuel Szakközépiskolában, Debrecenben rendezték meg a Középiskolások Közlekedésbiztonsági Kupáját. Iskolánk csapata a 4. helyezést ért el. A csapat tagjai: Imre Dalma 12.a, aki egyéniben „B” kategóriában 3. helyen, Danku Gergő 11.c, egyéniben moped kategóriában a 4. helyen, valamint Rácz Máté Krisztián 10.c, egyéniben kerékpár kategóriában a 4. helyen végzett. Gratulálunk a tanulóknak.

2018. április 23-27. között került megrendezésre a Fenntartható Fejlődés Témahét, amelyben iskolánk is részt vett.

2018. április 11-én a 3. óra utáni nagyszünetben tartottuk meg a Gagarin úti épület aulájában a költészet napi megemlékezést, valamint a költészet napja alkalmából szavalóversenyt rendeztünk.

Szilágyi Adrienn 10.a osztályos tanuló versével 3. helyezést ért el egy megyei alkotói pályázaton. Egyik novellája pedig megjelent a Holdudvar című irodalmi és kritikai magazinban (2. szám).

Az idei versenyszezon évadnyitó versenyén (2018. március 25-én) a tihanyi Félsziget Kupán, amely a Magyar Kupa sorozat első állomása volt, Tomka Boáz 10.a osztályos tanuló a 2. helyen kerekezett a célba immár az U19-es korosztályban. Az abszolút versenyben (a felnőtteket is beleszámítva) a 7. helyen végzett a 110 km-es távon. Gratulálunk a tanulónak és edzőjének.

2018. március 28-án megrendezésre került a Diákönkormányzati Nap, mellyel együtt megtörtént a filagória és az új DÖK helyiség átadása is. A nap folyamán Menő Menza verseny is színesítette a programokat.

2018. március 24-én a „Megy a gőzős” rendezvényen a 12.b osztály tanulói – felkérésre – előadták a „Meghalsz banya” című előadás egy részletét. Szereplő tanulók: Tomka Joel, Kiss Máté, Faragó Sándor, Marsi Molli, Marsi Lilla, Oláh Edit, Pánti Zoltán, Pusztai Csongor Csanád, Földesi Zoltán, Szabó Bence Levente, Kárai Brigitta, Zele Dzsenifer.

2018. március 25-én Oroszlányban rendezték meg a Nyílt Nemzetközi Mazsorettsport és Hagyományos Mazsorett Versenyt. Mile Flóra 9.b osztályos tanuló Pom senior solo kategóriában 3., pom senior trio kategóriában 3., pom senior miniformáció kategóriában is 3. helyezést ért el. Felkészítő tanára Rontó-Tóth Irén. Gratulálunk a tanulónak és felkészítőjének.

A SULISZERVIZ Oktatási és Szakértői Iroda Kft. által lebonyolított Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny (OSZKTV) regionális (Szabolcs-Szatmár-Bereg; Hajdú-Bihar; Jász-Nagykun-Szolnok) fordulója REÁL tantárgycsoportban két tanuló képviselte iskolánkat. Lövei Ákos László (11.J) a megyénket képviselő iskolák között harmadik a régió szinten 9. helyezést ért el. Orsó Dávid Ferenc (10.E) a megyei iskolák között ötödik, regionális szinten 16. helyezést értek el. Felkészítő tanár: Tóthné Egri Erzsébet. Gratulálunk a tanulóknak és felkészítőiknek.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV) 18 tanuló képviselte iskolánkat. Azok a versenyzők, akik legalább 60%-os teljesítményt értek el, a szakmai vizsgán írásbeli vizsgamentességet kapnak a szakmai vizsgán.

A megyei versenyen 1. helyezést értek el: Kovács József Miklós (Ksz/12) gépi forgácsoló (72%), Lövei Ákos László (11.J) (65,75%) eladó tanulók.

A megyei versenyen 2. helyezést ért el: Somogyi Dávid (Ksz/12) épület- és szerkezetlakatos (72%) tanuló.

Írásbeli vizsgamentességet kapott még: Kiss Tamás (Ksz/12), Pipó Patrik (Ksz/12) épület- és szerkezetlakatos tanulók.

Felkészítő tanárok: Biró László, Rácz Imre Csaba, Török Ildikó, Háriné Tamás Zsuzsanna.

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítőiknek.

2018. március 27-én a DSZC Povolny Ferenc Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája „Álmok napja” néven szépen szóló versenyt rendezett az SNI-s tanulók részére. Rácz Anna iskolánk 10.d osztályos tanulója, kategóriájában területi (3 megye versenyzői: Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok) 3. helyezett lett. Annát szülei és felkészítő tanára Tóthné Duró Márta kísérték el a versenyre. Gratulálunk a tanulónak és a felkészítő tanárnak.

2018. március 23-25-én Baktalórántházán került sor a VII. Országos AJ Erő-állóképességi versenyre, amelyen az alábbi eredményeket érték el tanulóink:

Csapat: III. hely, a csapat tagjai: Gyöngyösi Ádám 12.c, Balogh Tamás 11.d, Menyhért Nándor 9.c, Ökrös Alexandra 11.d, Zsurka Szilvia 9.c, Magdics Boglárka 9/AJKP

16 év alatti lányok: Zsurka Szilvia 9.e osztályos tanuló I. hely

16 év feletti lányok: Ökrös Alexandra 11.d osztályos tanuló III. hely

Legtöbb súlyt megmozgató versenyző: I. hely Gyöngyösi Ádám 12.c

Fekvenyomás versenycsúcs: Gyöngyösi Ádám 12.c

Felhúzás versenycsúcs: Ökrös Alexandra 11.d

Felkészítő tanárok a testnevelők. Kísérő: Kövesi Tamás. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanároknak.

2018. március 26-án rendezte meg a BSZC Arany János Gimnáziuma, Egészségügyi és Közgazdasági Szakgimnáziuma Berettyóújfaluban az Arany János szavalóversenyt, melyen iskolánkat 6 tanuló képviselte: Juhász Jázmin és Drágos Alexandra 9.a, Rácz Dániel és Jónás Orsolya 9.c, Sallak Barbara 10.c és Kiss Máté 12.b osztályos tanuló. A benevezett 43 versenyző 3 korcsoportban adta elő választott versét. A zsűri döntése alapján Rácz Dániel a 9-10.-esek közül a III. helyen, Sallak Barbara a II. helyen végzett, Kiss Máté pedig a 12. évfolyamosok között lett III. helyezett. Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak: Szökőcsné Beregszászy Ágnesnek, Nemesné Nagy Erikának és Papp Anikónak.

A II.  Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny döntőjén, melyet Körmenden, a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban rendeztek 2018. március 23-24-én, iskolánk csapata 3. helyezett lett, a 20 versenyző csapat között. A csapat a régiós válogatóversenyen, mely Miskolcon, a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban került lebonyolításra 2018. március 10-én, 75 csapat közül 5. helyen jutott be a döntőbe.

A döntő első napján (péntek délután), tanulóinknak szakmai irányultságú műveltségi, idegen nyelvi, informatikai és közlekedési ismeretek feladatokat kellett megoldaniuk. A második napon (szombaton) a gyakorlati tudás mérésére került sor:

 • erőnléti ötpróba: 2000 m-es síkfutás, hanyattfekvésből felülés 60 mp alatt, mellső fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás 30 mp alatt, hajlított karú függés időre és helyből távolugrás;
 • akadálypálya;
 • lövészet légfegyverekkel, fémből készült bukó célokra, 10 méterről;
 • rendőri szakmai feladat: próbabábu felöltöztetése nyáron, közterületen járőrszolgálatot ellátó rendőr gyakorló egyenruhájához rendszeresített ruházati termékek és az egyenruhán viselhető jelzések, díszítőelemek kiválasztását követően, valamint a gyalogos járőr kötelező, illetve külön utasításra viselendő tárgyainak kiválasztása és csoportosítása, továbbá a gyalogos járőr kötelezően viselendő tárgyainak elhelyezése a felöltöztetett bábun;
 • katasztrófavédelmi szakmai feladat: tíz tűzoltó szakfelszerelés felismerése és szerelési gyakorlat (alapvezeték és hozzá tartozó osztott sugár szerelése), valamint
 • büntetés-végrehajtási szakmai feladat: zárka-és szekrényrend kialakítása, illetve a fogvatartottak birtokában tartható és nem tartható tárgyak felismerése.

A csapat tagjai: Fekete Bence 12.a, Agócs Norbert 12.a, Borsos Viktor 12.a és Török István Márk 12.c osztályos tanulók. A csapat felkészítő tanárai: Kiss Szilvia és Szabó László. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanároknak.

Hajdú-Bihar Megyei Képzőművészeti Versenymásodik fordulójának eredménye, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum, Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által delegált tanulók körében:

 1. évfolyam: Erdei Alexa (9.b) ált. gimn. kategóriában: II. helyezés, Rácz Nikoletta (9.b) ált. gimn. kategóriában: Különdíj, Szabó Beatrix Fanni (9.b) ált. gimn. kategóriában: I. helyezés
 2. évfolyam: Varga Vivien (10.b) ált. gimn. kategóriában: IV. helyezés
 3. évfolyam: Máté Tünde (11.b) ált. gimn. kategóriában: Különdíj

Felkészítő tanár: Dombi Géza Zsigmond. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanárnak.

2018. március 24-én Budapesten került átadásra az akkreditált kiváló tehetségpont elismerését tanúsító oklevél és díj.

2018. március 14-én az ünnepi megemlékezések iskolánkban rendkívül színvonalasan valósultak meg. A Lovas szobornál a virágok elhelyezésekor sok diák és pedagógus rótta le kegyeletét, a 10,00 órakor kezdődő ünnepségen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára tudtunk kegyelettel emlékezni.

2018. március 6-án a szociális szakmacsoport 12. évfolyamos tanulói részt vettek az Ágazati és Ágazaton kívüli Szakmai Érettségi tárgyak Versenyének (ÁSZÉV) területi fordulóján, ahol három tanuló továbbjutott az országos döntőbe. Az elődöntőn 63 versenyző közül iskolánk 12.e osztályos tanulói szép eredményt értek el. Oláh Valéria Veronika (12.e) 3. helyezést, Balogh Fruzsina (12.e) 4. helyezést és Tóth Viktória (12.e) 13. helyezést értek el és ezzel az eredménnyel kerültek be a szolnoki döntőbe, amely 2018. április 9-10-én kerül megrendezésre. Felkészítő tanárok: Bankus Ella és Csendes Julianna. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanároknak.

2018. március 8-án a Diákönkormányzat lelkes tagjai reggel egy-egy kedves ajándékkal köszöntötték az iskolába érkező hölgyeket, lányokat.

2018. március 7-én tagintézményünk elnyerte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet.

2018.február 16-án a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján a következő eredményeket érték el tanulóink:

 1. évfolyamon: 45. hely Vadász Attila 9.b, felkészítő tanár: Kárainé Mosolygó Judit
 2. évfolyamon: 16. hely Ordai Máté 11.b, felkészítő tanár: Lajtosné Buzási Márta
 3. évfolyamon: 14. hely Faragó Sándor 12.b,
 4. hely Pánti Zoltán 12.b,
 5. hely Egri Tímea 12.b, felkészítő tanáruk: Faragóné Kiss Ágnes,
 6. hely Varga Veronika 12.a,
 7. hely Imre Dalma 12.a, felkészítő tanáruk: Pierog Istvánné.

Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanároknak.

A II. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny 2018. március 10-én Miskolcon megrendezett régiós válogatóversenyen iskolánk csapata az 5. helyen továbbjutott az országos döntőbe. A csapat tagjai: Fekete Bence 12.a, Agócs Norbert 12.a, Borsos Viktor 12.a, Török István Márk 12.c Felkészítő tanárok: Kiss Szilvia és Szabó László. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanároknak.

2018. március 2-án a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán működő Lippai Balázs Roma Szakkollégium által meghirdetett országos cigány mesemondó és versmondó versenyen iskolánkból 4 diák vett részt: Balogh Klaudia 9/AJKP, Jónás Fruzsina Orsolya 9.c, Magdics Boglárka 9/AJKP és Veres Zsolt Arnold 9.c osztályos tanulók. A verseny Hajdúböszörményben volt, a diákokat felkészítő tanár Tóthné Duró Márta és Kövesi Tamás mb. kollégiumvezető kísérték el. A verseny zsűrije: dr. Benedek Katalin, az MTA Néprajzi Intézetének ny. tudományos főmunkatársa, mesekutató (Benedek Elek dédunokája); Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház művészeti vezetője, Bódis Zoltán DE-GYFK oktatója. Országos 2. helyezett lett Veres Arnold, aki előadásával lenyűgözte a zsűrit. Az emléklapon azért van első hely, mert nem tudott dönteni a zsűri és osztott volt az első 3 hely. A nyereménye egy nagy kijelzőjű tablet. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanárnak.

A "Szép Magyar Beszéd" verseny megyei fordulóján (február 28-án) intézményünk mindkét tanulója bejutott az országos döntőbe: a gimnáziumi kategóriában  Rácz Vivien Zsuzsa 12.a, a szakképző iskola kategóriában Tóth Viktória 12.e osztályos tanuló. Tanáruk: Kissné Csőke Katalin. Rácz Vivien Zsuzsa felkészülését Tódor Györgyné tanárnő is segítette. Gratulálunk a kiemelkedő eredményhez.

Pénzügyi témanapot szerveztünk 2018.március 6-án saját tanulóink részére, 2018. március 7-én pedig a környező általános iskolák 7-8. osztályos tanulói részére

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapjára a 9/AJKP osztály és osztályfőnökük készítette a rádiós műsort, ezúton köszönik a műsor szerkesztésében és összeállításában nyújtott segítséget Komódi István rendszergazdának.

2018.február 22-én a debreceni DSZC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziumában került megrendezésre a „Toldi Kondi” megyei erő-állóképesség verseny. Eredmények:

Csapat VI. hely. A csapat tagjai: Gyöngyösi Ádám 12.c, Pesti Sándor Dániel 11.f, Makula Róbert 11.f, Balogh Tamás 11.d, Kenéz Bence 11.d

Egyéni összetett: VI. hely Gyöngyösi Ádám 12.c

Felkészítők: az iskola testnevelő tanárai. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanároknak.

A magyar munkaközösség 2018. február 21-én és 22-én két verseny iskolai fordulóját rendezte meg. A "Szép Magyar Beszéd" verseny megyei fordulóján a gimnáziumi kategóriában  Rácz Vivien Zsuzsa 12. a, a szakképző iskola kategóriában Tóth Viktória 12. e osztályos tanuló fogja képviselni iskolánkat. Tanáruk: Kissné Csőke Katalin.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szervezésében közlekedési Országos Szakmai Tanulmányi Verseny írásbeli fordulóján a  14.a osztály autószerelő tanulói vettek részt: Balogh Attila, Balogh Gergő, Kovács Ferenc, Rácz Mihály, Szabó Sándor, Tóth Bence. Felkészítő tanáraik: Varga Antal, Ifj. Rácz Sándor. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanároknak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt ebben a tanévben is meghirdette az iskolai rendszerű nappali oktatásban részt vevő végzős tanulók számára a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt.  Iskolánkat a szakközépiskolai képzésben több tanuló képviselte a megyei írásbeli fordulón.

Épület- és szerkezetlakatos szakmában: 11.I osztályból: Bálint Dávid László, Farkas János, Oláh Pál, Ksz/12 osztályból: Kiss Tamás, Kovács Martin, Köles Gergő, Pipó Patrik, Somogyi Dávid.

Somogyi Dávid 72 %-os eredményével megyei 2. helyezést, Kiss Tamás 61 %-os eredményével megyei 4. helyezést, Pipó Patrik 60 %-os eredményével megyei 5. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Rácz Imre Csaba.

Gépi forgácsoló szakmában: Ksz/12 osztályból: Bartha Norbert, Kovács Gergő, Kovács József Miklós.

Kovács József Miklós 72 %-os eredményével megyei 1. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Biró László. 

Ipari gépész szakmában: 11.G osztályból: Bernáth László, Pocsai Miklós. Felkészítő tanáraik: Moldoványi Péter és Somogyi Márton.

A versenyszabályzat és a komplex szakmai vizsgáztatás szabályairól szóló 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet 7. § (3) bekezdése alapján eredményeikkel mentesülnek az írásbeli vizsgatevékenység letétele alól jeles osztályzat beszámításával. Az eredményeik alapján nem sikerült az országos gyakorlati fordulóba való bejutás. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanároknak.

2018. február 10-én a jótékonysági bálunk rendkívül színvonalas és jó hangulatú volt. Köszönet minden kollégának, tanulónak, aki munkájával, támogatásával, segítségével hozzájárult a sikerhez.

Székely Péter Gergely 10. a osztályos tanuló önálló amatőr fotóművészeti kiállítása megnyílt a Gagarin utcai épület kiállítótermében.

Körbei Dóra és Papp Ákos Botond 9.a osztályos tanulók a levelezős fordulók teljesítménye alapján bejutottak a Curie Kémia Emlékverseny területi fordulójába, amelyet 2018. február 24-én Debrecenben rendeznek meg. Felkészítő tanáruk: Palyáné Berki Éva. Gratulálunk a tanulóknak.

2018. január 28-án utolsó futamához ért a Tirpákcross - Decathlon terep-versenysorozat. Tomka Boáz (10.a) ezen a versenyen - megszokott ellenféli köre előtt, fölényesen nyert. Az összetettben a 2.helyen végzett, mert az ötből két alkalmat kihagyva nem szerezhetett az elsőséghez elegendő pontszámot. Gratulálunk a tanulónak és edzőjének.

2018.február 2-án (pénteken) került sor az Úszó Diákolimpia megyei döntőjére (Debreceni Sportuszoda).  Az alábbi eredmények születtek a középiskolások B (tehát nem igazolt Úszó) kategóriájában:

100 m gyorson Tomka Joel 12.b osztályos tanuló bajnoki címet szerzett, Tomka Boáz 10.a osztályos tanuló a 6. helyen végzett.

4×50 m-es gyorsváltóban a gimnázium csapata a 3. helyre úszott. Tagjai: Borsos Viktor 12.a, Tomka Boáz 10.a, Tomka Joel 12.a, Vadász Attila 9.b.

Gratulálunk a tanulóknak és edzőjüknek.

A Nyíregyházán (Sóstói erdő) megrendezett „Tirpák cross” terepkerékpáros sorozat utolsó két fordulóján (2017. december 30., 2018. január 28.) Tomka Boáz 10. a osztályos tanuló a 2., valamint az 1. helyen végzett. Gratulálunk a tanulónak.

2018. január 22-én részt vettünk az „Együtt szaval a Nemzet” programon.

Iskolánkban 2018. január 20-án rendben lezajlott a központi felvételi vizsga magyar nyelvből és matematikából. 135 tanuló írta meg az írásbeliket.

2018. január 17-én a Berettyóújfaluban megrendezett Centrum Futsal körzeti döntőjén iskolánk csapata az 1. helyen végzett. Felkészítő tanár: Kiss János. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanárnak.

Tomka Boáz 10.a osztályos tanuló decemberben egy kerékpár terepverseny sorozat két nyíregyházi futamán állt rajthoz, és mindkettőn másodikként ért célba. Gratulálunk a tanulónak.

2018. január 5-én rendezték meg a Bólyai Matematika Csapatverseny területi fordulóját. Iskolánkból 8 csapat indult gimnáziumi kategóriában a Hunnia észak területben. (Ide tartozik: Borsod Abauj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék, Pest megye Dunától keletre eső része és Csepel sziget.)

 

A 9.évfolyamon 144. csapatból:

17.helyen végzett a 9.b osztály Gólyák csapata 117 ponttal. A csapat tagjai: Hári Ágnes, Fodor Dóra, Rácz Nikolett, Zsányi Zsanett.

101.helyen végzett a 9.b osztály Bólyák csapata 86 ponttal. Tagjai: Nagy Csenge, Szalóczi Edina, Schubert Dániel, Vadász Attila.

10.évfolyamon 144 csapatból:

74.helyen végzett a 10.c osztály Bambikák csapata 84 ponttal. Tagjai: Rácz Máté Krisztián, Sallak Barbara Amália, Nagy Ádám Lukács.

11.évfolyam 91 csapatából:

37.helyen végzett a 11.b osztály Dé az m+k-adikon csapata 99 ponttal. Tagjai: Berecz Dénes, Keserű Zsolt, Juhász Dénes, Ordasi Máté.

A 12.évfolyamon 64 csapatból:

13.helyen végzett a 12.a osztály Mesternégyes csapata 120 ponttal. Tagjai: Borsos Viktor, Imre Dalma, Joó Gergely,  Szentpéteri Péter.

22.helyen a 12.b osztály Panteam csapata végzett 113 ponttal. Tagjai: Kárai Brigitta, Pánti Zoltán, Faragó Sándor, Zsikla Dóra.

42.helyen végzett a 12.b osztály Amazonok csapata 99 ponttal.  Tagjai: Egri Tímea, Oláh Edit, Tóth Ágnes, Rozsnyai Fanni.

55.hely a 12.b osztály Ausschuss csapaté lett 84 ponttal. Tagjai: Kiss Máté, Zsányi Dóra, Biró Judit, Daróczi Petra.

Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanároknak.

2017. december 15-én a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének munkatársai két darab 45 perces óra keretében érzékenyítő órát tartottak. Ez a rendezvény a gyerekek számára nagyon fontos tájékoztatást adott a fogyatékkal élő emberek életéről, akadályaikról játékos formában. Bemutatták milyen korlátokkal kell megküzdeniük a sérült embereknek, hogyan tudnak számukra a fogyaték nélkül élők segítséget nyújtani. Rövid bemutatkozás után bepillantást kaphattunk a mozgássérültek életét megkönnyítő segédeszközök használatáról. Bemutatták, hogyan szedi szét egy mozgássérült a kerekesszéket pl. kocsiba való beszállásnál. A Hallássérültek speciális eszközeivel is megismerkedhettünk. Bemutatták a jelbeszéddel való kommunikációt.

2017. december 12-én rendezték meg a fiú kézilabda Diákolimpiát, melyen iskolánk csapata a V-VI. korcsport elődöntőjén a 4. helyezést érte el. A csapat tagjai: Berecz Dénes 11.b, Boruzs Barnabás 12.c, Faragó Sándor 12.b, Keserű Kornél 9.b, Keserű Róbert 9.a, Keserű Zsolt 11.b, Kiss Péter 12.c, Máté Norbert 12.c, Nagy Zsolt 11.c, Pánti Bálint 10.b, Pánti Zoltán 12.b, Sárándi Márton 10.b, Szabó Dániel 12.d. Gratulálunk a tanulóknak és edzőjüknek.

2017. december 6-án iskolánkba is megérkezett a Mikulás. A diákönkormányzat lelkes tagjai az előző nap délutánján feldíszítették a Gagarin úti épület hirdetőfalát, illetve a jeles napon mindkét épületben Mikulással, krampuszokkal és egy-egy szaloncukorral várták az időben érkezőket.

A magyaros munkaközösség 2017. november 29-én rendezte meg – hagyományteremtés szándékával – a BSZC 10. és 11. évfolyamos diákjainak a „TEÉRTED! TE ÉRTED?” elnevezésű I. KARACSOS SZÖVEGÉRTÉSI VERSENYt. Ezen és a kollégáknak szervezett szakmai beszélgetésen – velünk együtt – 8 tagintézményből vettek részt.

2017. november 29-én, szerdán délután tartottuk a vonzáskörzetbe tartozó általános iskolák 8. osztályos tanulói számára szervezett informatika versenyünket. Ezen 10 általános iskola 43 tanulója vett részt. 

2017. december 1-jén tanulóink az IT Service Hungary által szervezett informatika csapatversenyen vettek részt, ahol jól helytálltak. A versenyzők: Szabó Roland 13.a, Sléder Ádám, Szűcs Imre 12.d, Nádházi László, Sólyom Zsolt, Varga Győző 10.d. Felkészítő tanárok: Schubert László, Gali Zoltán. Gratulálunk a tanulóknak.

2017. november 22-én a szülői értekezlet és fogadó órát tartottunk.

2017. Iskolánk megpályázta és elnyerte a „Kiemelt Pénziránytű Iskola 2017/2018” címet,- a középiskolások pénzügyi tudatosságának fejlesztéséért. A nyilvános, ünnepélyes oklevél átadásra 2017. november 29-én Budapesten, a Pénziránytű Iskolahálózat workshopján kerül sor. A pályázat megírói: Szabóné Nagy Ildikó és Török Ildikó kollégák voltak. Köszönjük munkájukat.

Székely Péter Gergely 10.a osztályos tanuló a Megyei Diákolimpián asztaliteniszben a V-VI. „A” igazolt csapatversenyen 2. helyezést ért el. Gratulálunk a tanulónak.

Jónás Orsolya 9.c osztályos tanuló képviselte iskolánkat a Hajdúszoboszlón 2017. november 14-én megrendezett Szép Ernő regionális vers- és prózamondó versenyen. A tanuló helyezést nem ért el. Felkészítő tanára: Papp Anikó volt. Gratulálunk a tanulónak és a felkészítő tanárnak.

217.november 19-én a Megyei Diákolimpia Asztalitenisz versenyen Szabó Krisztina Henrietta 9.b osztályos tanuló 5-ös 6-os korcsoport „A” kategóriában 1. helyezést ért el, továbbjutott az országos döntőbe. Gratulálunk a tanulónak.

2017.november 14-én és 15-én a Nyitott Kapuk Napja keretében kiállítással, bemutató órákkal, vendéglátással és ajándékkal vártuk kedves vendégeinket.

A debreceni Suliszerviz Pedagógiai Intézet, a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi
Művelődési Központ és Könyvtár és a Nova Humana Egyesület középiskolások részére országos képzőművészeti diáktárlatot, egyben országos versenyt hirdetett.  2017. november 7-én a XII. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlaton, mint csoportdíjas alkotóközösség, díjazásban részesült 30 fő alkotó diák. A Karacsos Grafikusok Köre eredménye azért is jelentős, mert nem művészeti profilú iskola tanulóiként érték el az eredményt.  A díjazott csoport tagjai:

 1. Balogh Ádám 11.b
 2. Bíró Zsanett 10.b
 3. Drágos Alexandra 9.a
 4. Elek Ágnes 10.c
 5. Ferenczik Anna 10.c
 6. Fodor Nóra 11.b
 7. Fórián Lilla 10.c
 8. Guba Nikolett 11.b
 9. Hegedűs Brigitta 11.b
 10. Hegedűs Márton 10.b
 11. Iklódi Sára 9.a
 12. Keserű Zsolt 11.b
 13. Kolozsi Bianka 10.a
 14. Kurucz Péter 11.d
 15. Marton Bettina Lilla 10.a
 16. Máté Erika Tünde 11.b
 17. Mező Anikó 9.a
 18. Nádházi Bence Tibor 10.b
 19. Nádházi Gergő 9.a
 20. Nagy Dorina 10.b
 21. Nagy Henriett 10.b
 22. Nagy Kíra 10.c
 23. Pálfi Zoltán 10.a
 24. Rák András 11.b
 25. Sas Ágnes 11.c
 26. Sós Anita 12.b
 27. Takács Ramóna 9.a
 28. Tőke Vivien Réka 11.b
 29. Varga Enikő 9.a
 30. Varga Vivien 10.b

A csoportdíjazáson belül külön dicséretet kapott: Sós Anita 12.b és Varga Vivien 10.b

Felkészítő tanár. Dombi Géza Zsigmond. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanárnak.

2017.november 7-én Balmazújvárosban megrendezett fiú kézilabda „A” kategóriás fiú kézilabda egyéni döntőjén iskolák csapata 2. helyezést ért el, továbbjutva ezzel az országos selejtezőre. Két debreceni iskola: Vegyipari és Csokonai Gimnáziumot megelőzve. A csapat tagjai: Berecz Dénes 11.b, Boruzs Barnabás 12.c, Faragó Sándor 12.b, Keserű Kornél 9.b, Keserű Róbert 9.a, Keserű Zsolt 11.b, Kiss Péter 12.c, Máté Norbert 12.c, Nagy Zsolt 11.c, Pánti Bálint 10.b, Pánti Zoltán 12.b, Sárándi Márton 10.b, Szabó Dániel 12.d.

VIII. Lázár Ervin Országos Anyanyelvi Verseny (téma: Arany János) döntője november 10-én volt Szekszárdon. Iskolánk egyik csapata 3., a másik pedig 6. helyezést ért el. 3. helyezett lett az „Arany”-osakcsapata: Kiss Anna, Pál Rella, Szilágyi Adrienn (10. a osztályosok); 6. helyezést értek el a Karacsosok: Budai Csilla, Erdei Anita, Szőke Noémi (11. c osztályosok).

A tanulók teljesítménye több szempontból is kiemelkedő (pl.: a heti tanórai elfoglaltságuk magas, viszonylag kevés mulasztással készültek föl, az őszi szünetben is; a 41 versenyre jelentkező csapat közül bejutottak a döntőbe; a versenytársak többsége 12. és 11. évfolyamos volt). A verseny első fordulójában részt vett Szabó Nikolett 11.c osztályos tanuló is. Felkészítő tanár: Nemesné Nagy Erika. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanárnak.

A Zsebpénzügyes országos pénzügyi tudatossági vetélkedő. Az Intrum Justitia szervezésében megvalósuló programra 16-17 éves középiskolai tanulókból álló, 3 fős csapatok jelentkezhettek. A kvíz, esszé és esettanulmány jellegű feladatokat a csapatok közösen gondolkodva oldják meg. Iskolánkból egy-egy csapat indult, 11.G és 11.J osztályokból (11.J-ből Lövei Ákos, Kolozsi Zsuzsa, Malomvári Csilla). A verseny még tart. Az első online fordulón vagyunk még túl, és a 11.G „Életrevalók” elnevezésű csapat /Pocsai Miklós, Szabó Árpád, Bernáth László/ tovább jutott a középdöntőbe,- a verseny-szervezőktől külön oklevélben részesültek a kimagasló pénzügyi ismereteikért. Felkészítő tanár: Török Ildikó. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanárnak.

2017.november 11-én szalagtűző ünnepségünk igen magas színvonalon lezajlott. Gratulálunk a végzősöknek és osztályfőnökeiknek!

2017.november 14-i dátummal útjára indította az iskolaújságot Dök Hírlevél címmel a diákönkormányzat. Az újság elsősorban a Nyitott Kapuk Napjára készült, de ha a tanulók lelkesedése kitart, úgy tervezzük, lesz folytatás. Az újság ötlete az őszi szünet előtt pár nappal született meg, amikor azon tanakodtunk, hogyan is mutatkozhatnánk be a Nyitott Kapuk Napján. A gondolat sok tanulónak tetszett, akik tollat ragadtak, és cikket írtak az őszi szünetben – pihenésképpen. A produktumot a mai napon bárki a kezébe veheti jelképes összegért (100 Ft) cserébe.

Az újság létrejöttéhez Szabóné Nagy Ildikó, a diákönkormányzat működését segítő pedagógus, valamint Török Ildikó kolléganő mellett a következő tanulók járultak hozzá:

Budai Csilla 11.c, Daróczi Sándor 9.b, Duró Barbara 10.a, Erdei Anita 11.c, Ferenczik Csilla 11.c, Kiss Anna 10.a, Marsi Molli 12.b, Megyeri Vanessza 12.e, Nagy Flóra 9.b, Nagy Vivien 9.b, Rostás Vanessza 9.d, Sallak Barbara 10.c, Simon Dániel 10.G, Szilágyi Adrienn 10.a, Szilágyi Szilvia Éva 10.b, Varga Veronika 12.a.

A Debreceni Forradalmi Asztalitenisz emlékversenyen Székely Péter Gergely 10. a osztályos tanuló ifi egyéniben 2. helyezést, felnőtt párosban szintén 2. helyezést ért el. Gratulálunk a tanulónak.

Szabó Krisztina Henrietta 9.b osztályos tanuló asztalitenisz versenyen elért eredményei:

 1. október 22. Forradalmi Emlékverseny, Debrecen:
  • lány egyéni: 1. hely
  • fiú egyéni: 1. hely
  • felnőtt páros: 2. hely
  • felnőtt egyéni: 3. hely
 1. október 29. Szent Péter Emlékverseny, Karcag:
 • női egyéni: 1. hely
 • férfi egyéni: 1. hely
 • női páros: 1. hely
 • férfi páros: 1. hely
 • vegyes páros. 1. hely

Gratulálunk a tanulónak. 

2017.október 18-19-én Debrecenben a „Szelet a vitorlába!” pályaválasztási kiállításon vett részt iskolánk.

2017.október 13-14-én iskolánk a Bihari Számadó Napokon vett részt. A kiállításunkat sokan megdicsérték.

Tomka Boáz 10.a osztályos tanuló az orfűi (Pécs) hegyi OB versenyen a 3. helyet sikerült megszereznie. Gratulálunk a tanulónak.

Az ötödik alkalommal megrendezésre került Országos PénzSztár versenyen szerepeltünk: 2017. október 10-én online próbajátékon, október 12. első online fordulón és október 19-én második online fordulón vettünk részt. 1240 négyfős, 14-22 évesekből álló középiskolás csapat részvételével. A 1240 négyfős csapatból a középdöntőbe 115 juthatott tovább, mi nem kerültünk be, de a tanulók tudása bővült a pénzügyi, gazdasági és vállalkozói ismeretekkel. Iskolánk csapatát képező diákok szorgalmasan részt vettek a délutáni foglalkozásokon. A versenyzők nevei: Bernáth László, Pocsai Miklós, Sanyó Ádám és Szabó Árpád 11.G ipari gépész szakközépiskolás tanulók. Felkészítő tanár: Török Ildikó.

VIII. Lázár Ervin Országos Anyanyelvi Verseny döntőjébe jutott iskolánk két csapata. A versenyt a Szekszárdi Garay János Gimnázium és a Pécsi Tudományegyetem Pedagógusképző Kara közös szervezésben hirdette meg (az egyetem három oktatója állítja össze a versenyfeladatokat, a zsűrizést is ők végzik). Az idei verseny témája: Arany János.

A döntőbe – az 1. forduló teljesítménye alapján – 8 csapatot hívtak be. 2. helyezettként jutott tovább: Kiss Anna, Pál Rella, Szilágyi Adrienn (10.a osztályosok), 3.-ként pedig: Budai Csilla, Erdei Anita, Szabó Nikolett/Szőke Noémi (11.c osztályosok). Felkészítő tanár: Nemesné Nagy Erika.

2017.október 20-án rendkívül színvonalas előadást, ünnepi műsort láthattak iskolánk diákjai, tanárai. Köszönettel tartozunk a műsor összeállításáért, betanításáért. Mind a két épületben gyönyörű dekorációk biztosították a megemlékezés méltó keretét.

Október 20-án az iskolai és október 23-án a városi ünnepségen az október 23-i műsorban felléptek a 9.a, 9.c, 9.b, 10.c és 9/AJKP osztály tanulói és közreműködtek a Petőfi Sándor Általános Iskola mazsorett csoportjának tagjai.

2017.október 10-én az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjén vettünk részt, Debrecenben. Iskolánkat kettő csapat képviselte. A gyerekeknek hét versenyszámban kellett megmutatniuk tudásukat: Honvédelmi TOTO, Légfegyveres (airsoft) lövészet, Akadálypálya, Kézigránát célba-dobás, Katonai tereptan-távbecslés, Fegyveres váltófutás, Tájfutás (Mátrix-futás).

Iskolánk Karacs 1 nevű csapata 13 csapatból a 2. helyen végzett, megelőzve a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium 1-es csapatát.  A megyei döntőt a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium 2-es csapata nyerte. Iskolánk és a győztes csapat között egy pont volt a különbség. A csapat tagjai: Kiss Péter (12.c) Máté Norbert (12.c), Mohácsi Árpád (12.c) és Szabó László (12.c).

A Karacs 2 nevű csapat, a 6. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Borbás Anikó (11.d), Bagi László Csaba (11.d), Kenéz Bence (11.d)  és Boruzs Barnabás (12.c).

Felkészítő tanárok: Szabó László és Kiss Szilvia. Gratulálunk a tanulóknak.

2017.október 7-8-án Debrecen - Nagyhegyesen rendezték az idényzáró kerékpáros ranglista versenyt, egyben Magyar Kupa futamot. Tomka Boáz 10.a osztályos tanuló megnyerte a korosztályát. Gratulálunk a tanulónak.

2017.október 12-én megrendezésre került a hagyományos elsősavató, amit este 10 óráig diszkó követett. A rendezvény avatási részében a vállalkozó kedvű kilencedikeseknek ötletes és vicces próbákat kellett kiállniuk. A próbákra hat kilencedikes osztály csapata jelentkezett, és a végén a következő eredmény született:

I.helyezett 9.b  36 pont, II. helyezett 9.c 29,5 pont, III. helyezett 9/AJKP 25,5 pont, IV. helyezett 9.e 23 pont, V.helyezett 9.H 21 pont, VI. helyezett 9.d 0 pont (ők feladták a versenyt már a palacsintasütésnél).

A rendezvényen összesen 154 tanulónk vett részt, közülük 93 kilencedik évfolyamos, illetve 24 fő rendező.

2017.szeptember 28-án, iskolánk ötödik alkalommal rendezte meg a Rendészeti napot. A már hagyománynak számító rendezvényen a Püspökladányi Rendőrkapitányság, a helyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, a Magyar Honvédség 2. Katonai Igazgatási Központ és a Hajdú-Bihar megyei Büntetés-végrehajtási Intézet képviselői vettek részt, és engedtek bepillantást munkájukba. Továbbá meghívást kapott még Marosi Antal újságíró is, aki rövid előadást tartott tanulóinknak.

2017.október 6-án a kopjafánál megemlékeztünk az aradi vértanúkról.

A „Te szedd!” mozgalom keretében iskolánkból a 9.c osztály vett részt. Köszönjük Máté Erzsébet tanárnő és a diákok munkáját.

2017. szeptember 20-án (szerda) 15,00 órától az aulában diákközgyűlést tartottunk.

A diákönkormányzat idén is meghirdette a hagyományos évnyitó szalonnasütés rendezvényt, melynek fő célja, hogy a kilencedikesek kötetlen programon ismerkedhessenek az iskolával, az osztálytársakkal, tanáraikkal. A rendezvényre 2017. szeptember 11-én délután 4 órától került sor. A napsütéses időnek is köszönhetően négy kilencedikes osztály mintegy 67 tanulója, valamint további 57 felsőbb éves tanuló élt a program adta lehetőségekkel. A szalonna-, virsli- és pillecukor sütés mellett különféle sportprogramok várták a tanulókat, melyek előkészítését köszönjük Kiss János kollégának. A rendezvény idején a diákönkormányzat 10.c osztályos tanulói biztosították a zenei aláfestést, melynek a technikai feltételeit Komódi István kolléga segítségével tudtuk megteremteni, ezúton is köszönjük. A tanulók pedagógiai felügyeletét az osztályfőnökök (9.a: Palyáné Berki Éva, 9.b: Kárainé Mosolygó Judit, 9.c: Máté Erzsébet, 9/AJKP: Tóthné Duró Márta, 10.b: Kiss János, 10.c: Kertész Ibolya, 11.c: Nemesné Nagy Erika, 11.e: Röfler János), Dombi Géza Zsigmond kolléga, valamint Csáki Judit kollégiumi nevelőtanár látták el (11.d, 11.f, 12.c). A rendezvényen az iskolavezetést Petőné Papp Margit tagintézmény-vezető asszony és Ferenczik György tagintézmény-vezető helyettes úr képviselte. Mindenkinek köszönjük a részvételt.

Székely Péter Gergely 10.a osztályos tanuló, a nyáron megrendezett Országos Szent István Kupán asztaliteniszben négy kategóriában is (amatőr páros, vegyes páros, ifi egyéni, ifi vegyes páros) 3. helyezéseket ért el. Gratulálunk a tanulónak.

Pál Rella 10.a osztályos tanuló az augusztusban Siófokon megrendezett Scitec Muscle Beach nemzetközi erőversenyen felhúzás kategóriában (70 kg) 2. helyezett lett. Gratulálunk a tanulónak.

Az esti felnőttoktatásban 2 osztályt tudtunk elindítani, a 10 évfolyamra épülő asztalos és szociális gondozó és ápoló képzést, valamint a szakmunkások érettségit adó képzését.

Tomka Boáz 10. a osztályos tanuló az ausztriai Hartberg Radmarathonon (kerékpárversenyen) 133 km-en a felnőtt mezőnyben a III. helyen végzett. Ugyanitt Tomka Joel 12.b osztályos tanuló megnyerte a rövidtávot 67 km-en. Ausztriában a korosztályos magyar válogatottal az 5 napos "kis Tour de France"-nak nevezett nemzetközi (14 ország) kerékpárversenyen legjobb magyarként összetettben Tomka Boáz 10.a osztályos tanuló a 37. helyen végzett a 120 fős mezőnyben. Gratulálunk a tanulóknak és edzőjüknek.

Tomka Boáz (10.a) a kritérium OB-n (pontszerző sprintverseny) betegségéből frissen "felépülve" a II. helyet szerezte meg. Gratulálunk a tanulónak és edzőjének.

A tankönyvek átvétele, kiosztása az első tanítási napon megtörtént.

2017. szeptember 1-jén a tanévnyitó ünnepségünk ünnepélyes keretek között zajlott.

2017. augusztus 28-29-én a gólyatáborok rendben lezajlottak. Köszönet illeti a kilencedikes gimnáziumi és szakgimnáziumi osztályfőnöket, illetve azokat a kollégákat, akik részt vettek a szervezésben és a kivitelezésben, lebonyolításban.