Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.
Tel.: 54/451-102; OM azonosító: 203030; Telephely kód: 031
E-mail: iskola@kfg.sulinet.hu
A hét
2019. október 17. csütörtök
Hedvig, Hédi

 „ Egy jó szakma felér egy diplomával!”

Szeretettel köszöntjük a kedves látogatót, az idén 66 éves iskolánk, szakképzését bemutató megújult honlapján!

Új honlapunk készítésekor az volt a célunk, hogy a kor igényeihez alkalmazkodva nyújtsunk az iskolaválasztás előtt állóknak és az iskolát kereső érdeklődőknek sokoldalú tájékoztatást iskolánkról és az oktatásról, valamint diákjainknak naprakész információkkal szolgáljunk.

Az eltelt hat évtizedben az iskolánknak meghatározó szerepe volt a Sárrét térségében. Büszkén elmondhatjuk, hogy az iskola fennállása óta több mint tízezer szakmai bizonyítványt adtunk át, megalapozva ezzel a fiatalok sikeres életkezdését.

Iskolánk nevelőtestülete a sárréti kistérségben jelentkező munkaerő-piaci igények kielégítésének elkötelezettje. Ennek megfelelően ajánljuk képzéseinket az Önnek és családjának.

Célunk az, hogy a fiatalok megtalálják az igényeikhez, a kistérség sajátosságaihoz legjobban illeszkedő képzéseket.

Fontos szempont tehát számunkra a teljes körű ajánlás megléte, hiszen a fiatalok pályájuk megválasztásakor több szempont alapján választhatnak képzéseink közül.

Ezen az oldalon is a szülők és a diákok döntéseinek meghozatalában szeretnénk segítséget nyújtani, mert a megbízhatóság és a gazdag választék kínálása számunkra is lényeges.

A Fiataljaink sikere tanulmányaik során és életpályájukon a Mi sikereink is egyben!

Az iskolánkban oktatott szakmák többségében kiemelt állami ösztöndíjjal támogatott hiányszakmák, (10-30 ezer Ft/hó/fő+ tanulószerződésben rögzített egyéb juttatások cégtől függően) illetve a térségben lévő vállalkozások által keresettek, ezért megbecsült és jól megfizetett életpályát biztosítanak.

Kiemelkedőnek tartjuk a püspökladányi  NORTON-4 Kft-vel, az FMF Kft-vel, a karcagi LABONCZ  Kft-vel, a biharnagybajomi Dózsa Agrár ZRT-vel, a nádudvari NÁDÉP Kft-vel kötött együttműködéseket. Vállalati partnereinkhez hasonlóan hosszútávra tervezünk. Iskolánk jövőképében a mennyiségi helyett a minőségi jelenik meg a szakemberképzésben. Gondot fordítunk az egyedi élethelyzetekre. A képzési struktúra sokszínűsége igazodik a diákjaink képzési igényeihez. Lehetőség van először szakmát szerezni, majd az érettségi vizsgát nappali tagozatunkon kettő év alatt letenni, vagy érettségi után két év alatt szakmát szerezni.

A munka világában lényegesen több elhelyezkedési lehetőség van szakmai végzettséggel. A magyar kormány nem véletlenül támogatja első helyen a szakképzést. A BSZC Karacsban elindult duális képzéssel biztos vagyok benne, hogy elősegíti a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezők szakmai karrierjének, pályafutásának megerősödését.

Mindenki döntse el maga, mi akar lenni, sikeres szakember vagy diplomás munkanélküli!

Szeretettel várjuk iskolánkba a tanulni vágyó, hasonlóan gondolkodó diákokat, a jövő nemzedékét.      

A 9. évfolyamon kezdődő 3 éves szakképzés, ami a korábbi szakmunkásképzést váltotta fel.